enTàndem és un projecte de mentoria social i educativa on una persona jove voluntària fa de referent a un infant, adolescent o jove en situació de dificultat personal o social

enTàndem lluita contra les desigualtats d'oportunitats i l’exclusió educativa posant el focus en reforçar l'autonomia, l'autoestima i les competències dels infants i adolescents com a palanca de canvi i creixement personal. Mentoria significa tenir una persona referent amb qui aprendre coses noves i créixer juntes.

El projecte va començar el 2008 a Barcelona al barri de la Barceloneta i en aquests moments compta amb més de 150 persones voluntàries a diversos barris de Barcelona i municipis com Manresa, Montcada i Reixac, Mollet del Vallès, Esplugues del Llobregat, Santa Coloma de Gramenet. A més, des del 2018 fins al 2023, enTàndem també es va desenvolupar a València.

En alguns territoris complementem l’acompanyament dels infants i adolescents amb tallers de circ, música i teatre musical per promocionar l’activitat esportiva i artística, tan necessària i saludable per a la nostra educació com poc accessible per a determinats col·lectius en situació de dificultat.

El projecte va ser premiat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya amb el 24è Premi de Voluntariat 2017 i va quedar en 3r lloc al 2021. Compta amb l'acreditació del Segell de Qualitat de la Coordinadora de Mentoria Social i també està reconegut pel IV Premi al Voluntariat Universitari de la Fundación Mutua Madrileña (2017) i l’ajut a col·lectius en risc d’exclusió social de la Fundació Bizcabar.

enTàndem és també en la nostra pròpia metodologia de mentoria social i educativa, amb la qual treballem transversalment a tots els projectes de mentoria de l'entitat.

Territoris d'actuació

Suma't al voluntariat!

Uneix-te a la nostra comunitat, som més de 250 persones voluntàries!

Tindràs el suport de professionals, coneixeràs un munt de gent i podràs participar a activitats culturals i educatives!

Vine a la nostra propera sessió informativa i t'ho explicarem tot!

Ja fas voluntariat amb nosaltres?

Descobreix els recursos que elaborem especialment per tu!

RECURSOS

Subscriu-te
a la nostra newsletter

mantingues-te informat sobre tot
el que passa a l’AFEV    En compliment del Reglament General de Protecció de Dades, us informem que les vostres dades seran incloses en un fitxer registrat a nom d’AFEV, amb la finalitat de poder-vos informar de les nostres activitats. Podeu exercir el dret d’accés, rectificació, supressió, limitació i oposició adreçant-vos a dades@afev.org.