200 petjades contra les desigualtats socials i educatives.

200 petjades contra la pobresa infantil.

200 petjades per la salut mental de les adolescents.

200 petjades contra l'exclusió educativa.

Uneix-te a la nostra comunitat,
som més de 250 persones joves voluntàries!

A Catalunya 1 de cada 4 infants viu en risc de ser pobre i a la ciutat de València aquesta xifra correspon al 30% dels infants. D'altra banda, a Catalunya el 17% dels joves entre 18 i 24 anys no estudia més enllà de l’ESO; i a València, el 19,5%, mentre que la mitjana europea se situa al 10% (taxa d'Abandonament Escolar Prematur).

És per això que busquem persones joves d'entre 18 i 35 anys amb ganes d'acompanyar nois i noies en situació d'exclusió o dificultats socials i/o educatives, així com les seves famílies i comunitats veïnals.

Si tens ganes de conèixer, aprendre, adaptar-te, créixer i lluitar contra les desigualtats, t'oferim la possibilitat de comprometre't i passar a l'acció!

Coneixeràs una xarxa de joves com tu amb ganes de posar un granet de sorra per transformar el món! Podràs participar a activitats culturals i educatives molt enriquidores! Vine a la nostra propera sessió informativa i t'ho explicarem tot!

Sessions informatives per fer voluntariat

Sigues mentor o mentora a l'AFEV

Acompanya un noi o noia i sigues un referent positiu! L'ajudaràs a millorar la seva autoestima, autonomia, motivació, l'interès per estudiar i la comunicació en les llengües vehiculars!

Cal que disposis d'una tarda lliure a la setmana (2 hores més el desplaçament al punt de trobada) durant tot el curs escolar.

 

Rebràs una formació molt completa abans de començar i tindràs el suport de professionals en tot moment. T'assignarem un noi o noia amb qui faràs tàndem en funció del vostre perfil i disponibilitat, no ho fem aleatòriament.

Els infants i joves que participen als nostres projectes de mentoria social i educativa tenen entre 8 i 18 anys.

 

Testimonis

caret-down caret-up caret-left caret-right

"La mentoria és sobretot un procés recíproc, en el qual jo vaig poder acompanyar i aconsellar al Moeez en alguns moments i a la vegada aprendre moltíssimes coses d’ell. Crear un vincle amb algú significa conèixer tot el que l’envolta tant social com culturalment. Ser mentor és participar en els sentiments d’algú"

Sergi MENTOR A CIUTAT MERIDIANA, BARCELONA

"La meva mentora era (i és) una persona molt explosiva, oberta i impulsiva, i em va anar encomanant una mica d’aquesta energia. Va valdre la pena pel fet d'interactuar amb algú que fos uns quants anys més gran que jo (obre portes a noves preguntes, curiositats...), i vaig aprendre moltes coses gràcies a això"

Roell ADOLESCENT MENTORAT

"He de lloar i agrair el treball que la mentora va fer amb l’Ariadna, que en aquells moments estava passant una etapa força dura. La Samantha va saber guanyar-se el seu afecte i la seva confiança i gràcies a ella vaig tornar a tenir una relació de confiança amb la meva filla. La va conduir cap a hàbits saludables d’higiene i d’estudis"

Mónica MARE D'UNA JOVE MENTORADA

"Penso que és un projecte fantàstic i imprescindible, un tipus d’acompanyament fet des de la generositat social que aporten els voluntaris i voluntàries, on cada tàndem crea el seu estil i viu la seva pròpia experiència i que en tots els casos facilita el creixement personal, l’intercanvi i l’autoestima al final del procés"

Alicia EDUCADORA SOCIAL AL CLOT, BARCELONA

A quin projecte vols fer mentoria?

enTàndem és un projecte de mentoria social i educativa on una persona jove voluntària fa de referent a un infant, adolescent o jove en situació de dificultat personal o social. També és la nostra metodologia de mentoria pròpia, amb la qual treballem a tots els projectes de l’entitat. entandem.cat

+

Prometeus és un programa comunitari que vetlla perquè els i les joves dels barris més vulnerables de Barcelona puguin accedir a la universitat i cursar estudis superiors amb èxit. Els i les joves reben acompanyament per part d’un equip professional i també per part de mentors i mentores.

+

KAPS és un projecte solidari pel qual estudiants universitaris comparteixen un allotjament i al mateix temps realitzen accions amb i per a la comunitat del territori on viuen.

+

Ja fas voluntariat amb nosaltres?

Descobreix els recursos que elaborem especialment per tu!

RECURSOS

Altres formes de voluntariat

CARA A CARA

Participa al Cara a cara, una activitat transversal dels projectes de l'AFEV, i transmet la vocació pel teu camp d'estudi a estudiants/es de secundària que estan a les portes d'entrar a la universitat o a un CFGS!

Què millor que trobar-te cara a cara amb algú que estudia el mateix que a tu t'agradaria estudiar l'any que ve per prendre una bona decisió, per fer-te una idea més realista d'allò que estudiaràs, de les sortides professionals?

Volem apropar la universitat a nois i noies de barris vulnerables de la ciutat de Barcelona i rodalies, trencar estereotips o mites sobre els estudis superiors i per això busquem persones joves voluntàries de 20 a 32 anys que estudiïn a la universitat, cursin un cicle o que ja hagin acabat els seus estudis i estiguin disposades a fer trobades a demanda! Perquè escollir bé és una peça clau de l'èxit educatiu!

Podràs quedar amb varis/es estudiants/es de secundària (ESO i batxillerat) a la teva facultat, al teu lloc de feina, al barri d'origen dels nois i les noies que participin o virtualment per compartir l'experiència del teu recorregut formatiu i educatiu!

SUPORT EN TASQUES TRANSVERSALS

També pots participar voluntàriament amb l'AFEV en altres àmbits! Pots donar suport acadèmic a nois i noies, ens pots ajudar amb la comunicació de l'entitat, a traduir materials a diversos idiomes per a joves i famílies, a dinamitzar tallers educatius i moltes coses més!

Estem obertes a noves propostes, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres i que visquin la imaginació i la creativitat!

On pots trobar-nos

AFEV BARCELONA

C/ Avinyó, 44, 3r, 08002 Barcelona

voluntariat@afev.org

93 624 17 19 | 633 26 46 26

 

AFEV BARCELONA

C/ Avinyó, 44, 3r, 08002 Barcelona

voluntariat@afev.org

93 624 17 19 | 633 26 46 26

 

AFEV VALÈNCIA

C/ Campoamor, 91, 1a planta, 46022 València
valencia@afev.org
652 37 72 60

 

Subscriu-te
a la nostra newsletter

mantingues-te informat sobre tot
el que passa a l’AFEV



    En compliment del Reglament General de Protecció de Dades, us informem que les vostres dades seran incloses en un fitxer registrat a nom d’AFEV, amb la finalitat de poder-vos informar de les nostres activitats. Podeu exercir el dret d’accés, rectificació, supressió, limitació i oposició adreçant-vos a dades@afev.org.