A Catalunya i el País Valencià

Més de 1.000
infants i adolescents

han estat acompanyats per persones voluntàries dels projectes de l'AFEV

A l'AFEV
1.281 joves

han participat en els 12 últims anys, sumant més de 78.000 hores de voluntariat

A l’AFEV promovem el paper dels i de les joves per lluitar contra les desigualtats socials i, en concret, contra l’exclusió educativa de grups en risc a barris i territoris desfavorits sòcio-econòmicament

Som una entitat sense ànim de lucre, delegació de l'associació francesa AFEV que neix el 1991 com un moviment d’educació no formal i amb l’objectiu de fer una contribució ciutadana a les polítiques socials de la ciutat.

Des del 2008 som a Catalunya (província de Barcelona) i des del 2018 al País Valencià (ciutat de València) promovent el voluntariat social entre joves per lluitar contra les desigualtats socials i l'exclusió educativa d'infants, adolescents i joves, col·laborant en accions de solidaritat, en particular en territoris amb dificultats.

Apropiant-nos de la premissa de Galeano, estem convençudes que “molta gent petita, en llocs petits, fent coses petites, pot canviar el món”. I vetllem per fer-ho possible, cada dia, des del nostre petit racó.

La mentoria social i educativa és la nostra fórmula màgica de fer acompanyament. Formem part de la Coordinadora de Mentoria Social (de 2016 a 2019 ocupant el càrrec de Tresoreria; des de 2019, el de la Presidència) i de l'European Center for Evidence-Based Mentoring. També hem participat al comité executiu de l'European Mentoring Summit 2020.

Per què fem el que fem?

Considerem l'educació com un bé comú que ha d'estar a l'abast de totes les persones. Per això treballem per materialitzar la igualtat de condicions en l'accés i el desenvolupament formatiu i personal de tots els infants i joves, posant especial èmfasi en aquells provinents d'entorns socials i familiars en majors dificultats.

Som un moviment d’educació popular que busca generar vincles de suport i consolidar formes de relació basades en la solidaritat, l'horitzontalitat, les cures i la diversitat, rebutjant individualismes i tot tipus de discriminacions, exclusions i injustícies.

Les nostres accions volen reforçar la capacitat d'actuar de les poblacions que acompanyem (infants, adolescents, famílies i veïnes) alhora que facilitem que el jovent que participa a l'AFEV s’impliqui, descobreixi i aprengui d’altres realitats.

Promovem l'esperit crític, la cooperació, la participació i l'intercanvi, recolzat en el compromís i la voluntat transformadora del jovent, al servei de noves solidaritats col·lectives. És amb experiències així que contribuïm a construir un món més equitatiu i just, un món més habitable per a tothom.

Llegeix el nostre manifest: Manifest AFEV 10 anys

Els nostres èxits en xifres

77,8%

de nois i noies acompanyats tenen més clar què estudiaran en el futur

85%

de famílies de joves a qui acompanyem han percebut canvis positius en el noi/a

97,9%

del voluntariat s’ha sentit acollit/da per part de l’AFEV

40%

del voluntariat ha viscut a l'AFEV la seva primera experiència de compromís solidari

L'equip

Coneix a les persones assalariades i becàries que formem part de l’equip de l’AFEV, que donem suport al voluntariat, els infants i joves i les seves famílies i, plegades, fem possible els nostres projectes!

Laia Bernués

La Laia Bernués és educadora social i fa un munt d’anys que està en el món del voluntariat. Li encanta viatjar, llegir, fer el boig amb els seus fills, fer esport i canviar el món! Com deia el Capità Enciam, els petits canvis són poderosos!

Laura Cardús

La Laura és mestra i antropòloga, li encanta el món de l’educació. La fa molt feliç treballar en un projecte on podem canviar la vida de nois, i gaudeix especialment coneixent el voluntariat i acompanyant-lo en el procés d’esdevenir mentors. En el seu temps lliure la trobareu ballant o jugant amb les seves filles.

Laura Martín

Inconformista i somiadora, la Laura va arribar a Barcelona ja fa uns anys. Apassionada de la lectura, la música i el caliu de la gent que l’envolta, li encanta viatjar i aprendre altres formes d’entendre el món. Emocionada de formar part d’aquest gran equip, és una ferma convençuda de que entre totes ho podem tot.

Irene Esteban

Psicòloga i activista incansable. A Irene li encanta viatjar, aprendre de la gent i anar al cine. Enamorada de València, de la seua horta i la seua llum única, és la responsable d’AFEV València i se sent afortunada de formar part d’aquesta apassionant aventura i bonica família!

Maria Llobet

L’energia i la passió són les seves cartes d’identitat. La Maria no té clar quin és el seu lloc al món, però mai s’avorreix! L’interessen les històries personals i les experiències positives; i les persones joves són una gran font d’ambdues coses. En el seu temps lliure canta i balla!

Núria Bienvenido

La Núria Bienvenido és antropòloga i educadora social. Li agrada molt el tracte amb les persones, conèixer-les i poder-les ajudar, per això ha participat en diferents voluntariats. Gaudeix molt ballant, cantant i fent teatre. També li agrada conèixer món i altres cultures. Se sent afortunada i molt engrescada de col·laborar amb l’AFEV!!!

Irene Espinilla

La Irene té moltes ganes de passar a l’acció per canviar les coses! Apassionada pels viatges, la bona literatura i cantar ben fort sota la dutxa, està encantada d’haver aterrat a Barcelona fa uns anys per viure aventures, sempre amb un somriure a la cara.

Gustavo A. Patiño

El Gustavo pensa que com deia l’Eduardo Galeano “molta gent petita, en llocs petits, fent coses petites, poden canviar el món”. Entusiasta del voluntariat i de l’acció comunitària, està convençut que el poder de canviar la societat es troba en la gent i en la solidaritat, i que AFEV és una excel·lent eina per transformar i lluitar contra les desigualtats.

Gemma Domenech

La Gemma és antropòloga i també s’està formant com a educadora social. Li encanta voltar, descobrir nous racons i conèixer altres mirades sobre el món. Amb la convicció que la transformació social és possible, des de fa anys està vinculada a l’associacionisme i està molt contenta de formar part de l’equip de l’AFEV.

Víctor González

En Víctor està convençut que per tal de viure en una societat més cohesionada i inclusiva, s’ha de modificar la seva estructura. Per a això es sent estimulat per tal de poder dissenyar i implementar intervencions educatives d’impacte, com ho és el Zing Programme, al qual està vinculat en el seu projecte de mentoria. Alhora calmat i enèrgic, adora un bon iogurt grec amb figues i llimona.

Eloi Campos

L’Eloi és tècnic del projecte d’habitatge KAPS. Implicat en el món associatiu de les festes populars, sempre amb ganes d’organitzar i engrescar-se en nous projectes, més quan suposen compartir i treballar colze a colze amb altra gent. Politòleg de formació, està compromès en treballar per a millorar el seu entorn i orgullós de poder-s’hi dedicar a l’AFEV!

Clàudia Castro

La Clàudia sempre està llesta per dedicar el seu temps a ajudar a les altres. Originària de Badalona, va estudiar educació social abans d’incorporar-se a l’AFEV. Treballadora, compromesa, dinàmica i amb una manera única d’expressar-se, la Clàudia mai es cansa de proposar noves idees per desenvolupar els projectes de l’AFEV!

Juliette Mailhot

Ella és la Juliette i té 25 anys! Li agrada molt la història així que és curiosa i de ment molt oberta! Té molta energia, li encanta ballar i conèixer gent nova! Està vivint a València des de fa 1 any i mig i se sent molt bé aquí! Aquest any, s’encarregarà de la mobilització del voluntariat… entre moltes altres coses!

Clara Lattanzio

Ella és la Clara, té 25 anys i ve de Bretanya. És molt oberta, li agrada conèixer gent nova, escoltar-la i posar-los còmodes! Sol ser alegra i divertida! Li agrada llançar-se a viatjar, i així segueix descobrint València en busca de les millors truites! Té moltes idees per a dinamitzar l’AFEV de València.

Alicia Belmonte Ortuño

Curiosa i constant. A l’Ali li encanta conèixer gent i llocs nous. Estudia Integració Social i es dedica a això des de fa uns anys. Li agrada molt la platja i la muntanya. També els animals, especialment els gossos. Acaba de arribar a l’AFEV i té moltes ganes de començar!

Victor Gomez

És el Victor, té 23 anys. S’encarrega d’ajudar a la mobilització del voluntariat a l’AFEV. Vol actuar per a que els i les joves tinguin un futur més just. Un bon vividor a qui li agrada l’esport, els viatges. La seva multiculturalitat és la seva força, tenir amics a tots els continents és el seu objectiu i ha começat per Barcelona.

Lili Payant

Després d’estudis en dret i comunicació, i d’una molt breu experiència en l’ensenyament del francès, la Lili va decidir dedicar-se al món associatiu. A l’AFEV, la trobareu amb un ordinador a una mà i un mapa de Barcelona a l’altra.

Camille Hervio

La Camille té 25 anys i és de París. Li agrada ballar i escoltar música tot el dia. Li encanta conèixer i parlar amb gent. Curiosa, li agradar provar coses noves (com totes les tapes de Barcelona). Aquest any vol posar el seu dinamisme al servei del projecte enTàndem.

Chiara Cusi

Capoeirista i educadora social, la Chiara té 24 anys i ha portat des d’Itàlia tot l’entusiasme i la motivació per participar al projecte enTàndem. Li agrada viatjar, aprendre nous idiomes i perdre’s a la natura i, si tot això es pot fer amb amics o coneixent nova gent, encara millor!

Laura Bernard

La Laura té 24 anys i va créixer als Alps francesos. Dinàmica i esportista, li agraden moltíssim les muntanyes i la naturalesa en general i…totes les varietats de formatges! Aquest any, serà referent de tàndems a l’AFEV i està llesta per a passar a l’acció!

Consell de savis i sàvies

A l'AFEV també comptem amb el Consell de Savis i Sàvies, un òrgan consultor de l'entitat on hi participen entre 8 i 10 persones que són afins a l'AFEV (externes i internes) i que aporten la seva visió, mirada, valors i opinions a la feina que fem gràcies a la seva expertesa i experiència en sectors professionals relacionats amb l'educació, l'administració pública, el voluntariat i el món social.

Projectes en curs

enTàndem és un projecte de mentoria social i educativa on una persona jove voluntària fa de referent a un infant, adolescent o jove en situació de dificultat personal o social. També és la nostra metodologia de mentoria pròpia, amb la qual treballem a tots els projectes de l’entitat. entandem.cat

+

Prometeus és un programa comunitari que vetlla perquè els i les joves dels barris més vulnerables de Barcelona puguin accedir a la universitat i cursar estudis superiors amb èxit. Els i les joves reben acompanyament per part d’un equip professional i també per part de mentors i mentores.

+

ZING és un projecte de beques i formació que impulsa la Fundació Nous Cims perquè joves en situació de dificultat cursin estudis postobligatoris. En aquest projecte, els i les joves reben un acompanyament de mentors i mentores de l’AFEV sota el paraigües de la Coordinadora de Mentoria Social.

+

KAPS és un projecte solidari pel qual estudiants universitaris comparteixen un allotjament i al mateix temps realitzen accions amb i per a la comunitat del territori on viuen.

+

On pots trobar-nos

AFEV BARCELONA

C/ Avinyó, 44, 3r, 08002 Barcelona

voluntariat@afev.org

93 624 17 19 | 633 26 46 26

 

AFEV BARCELONA

C/ Avinyó, 44, 3r, 08002 Barcelona

voluntariat@afev.org

93 624 17 19 | 633 26 46 26

 

AFEV VALÈNCIA

C/ Campoamor, 91, 1a planta, 46022 València
valencia@afev.org
652 37 72 60

 

Subscriu-te
a la nostra newsletter

mantingues-te informat sobre tot
el que passa a l’AFEVHe llegit i accepto la clàusula de protecció de dades.