A Catalunya i el País Valencià

Més de 1.000
infants i adolescents

han estat acompanyats per persones voluntàries dels projectes de l'AFEV

A l'AFEV
1.281 joves

han participat en els 12 últims anys, sumant més de 78.000 hores de voluntariat

A l’AFEV promovem el paper dels i de les joves per lluitar contra les desigualtats socials i, en concret, contra l’exclusió educativa de grups en risc a barris i territoris desfavorits sòcio-econòmicament

Som una entitat sense ànim de lucre, delegació de l'associació francesa AFEV que neix el 1991 com un moviment d’educació no formal i amb l’objectiu de fer una contribució ciutadana a les polítiques socials de la ciutat.

Des del 2008 som a Catalunya (província de Barcelona) i des del 2018 al País Valencià (ciutat de València) promovent el voluntariat social entre joves per lluitar contra les desigualtats socials i l'exclusió educativa d'infants, adolescents i joves, col·laborant en accions de solidaritat, en particular en territoris amb dificultats.

Apropiant-nos de la premissa de Galeano, estem convençudes que “molta gent petita, en llocs petits, fent coses petites, pot canviar el món”. I vetllem per fer-ho possible, cada dia, des del nostre petit racó.

La mentoria social i educativa és la nostra fórmula màgica de fer acompanyament. Formem part de la Coordinadora de Mentoria Social (de 2016 a 2019 ocupant el càrrec de Tresoreria; des de 2019, el de la Presidència) i de l'European Center for Evidence-Based Mentoring. També hem participat al comité executiu de l'European Mentoring Summit 2020.

Per què fem el que fem?

Considerem l'educació com un bé comú que ha d'estar a l'abast de totes les persones. Per això treballem per materialitzar la igualtat de condicions en l'accés i el desenvolupament formatiu i personal de tots els infants i joves, posant especial èmfasi en aquells provinents d'entorns socials i familiars en majors dificultats.

Som un moviment d’educació popular que busca generar vincles de suport i consolidar formes de relació basades en la solidaritat, l'horitzontalitat, les cures i la diversitat, rebutjant individualismes i tot tipus de discriminacions, exclusions i injustícies.

Les nostres accions volen reforçar la capacitat d'actuar de les poblacions que acompanyem (infants, adolescents, famílies i veïnes) alhora que facilitem que el jovent que participa a l'AFEV s’impliqui, descobreixi i aprengui d’altres realitats.

Promovem l'esperit crític, la cooperació, la participació i l'intercanvi, recolzat en el compromís i la voluntat transformadora del jovent, al servei de noves solidaritats col·lectives. És amb experiències així que contribuïm a construir un món més equitatiu i just, un món més habitable per a tothom.

Llegeix el nostre manifest: Manifest AFEV 10 anys

Els nostres èxits en xifres

77,8%

de nois i noies acompanyats tenen més clar què estudiaran en el futur

85%

de famílies de joves a qui acompanyem han percebut canvis positius en el noi/a

97,9%

del voluntariat s’ha sentit acollit/da per part de l’AFEV

40%

del voluntariat ha viscut a l'AFEV la seva primera experiència de compromís solidari

L'equip

Coneix a les persones assalariades i becàries que formem part de l’equip de l’AFEV, que donem suport al voluntariat, els infants i joves i les seves famílies i, plegades, fem possible els nostres projectes!

Laia Bernués

La Laia Bernués és educadora social i fa un munt d’anys que està en el món del voluntariat. Li encanta viatjar, llegir, fer el boig amb els seus fills, fer esport i canviar el món! Com deia el Capità Enciam, els petits canvis són poderosos!

Laura Martín

Inconformista i somiadora, la Laura va arribar a Barcelona ja fa uns anys. Apassionada de la lectura, la música i el caliu de la gent que l’envolta, li encanta viatjar i aprendre altres formes d’entendre el món. Emocionada de formar part d’aquest gran equip, és una ferma convençuda de que entre totes ho podem tot.

Irene Esteban

Psicòloga i activista incansable. A Irene li encanta viatjar, aprendre de la gent i anar al cine. Enamorada de València, de la seua horta i la seua llum única, és la responsable d’AFEV València i se sent afortunada de formar part d’aquesta apassionant aventura i bonica família!

Maria Llobet

L’energia i la passió són les seves cartes d’identitat. La Maria no té clar quin és el seu lloc al món, però mai s’avorreix! L’interessen les històries personals i les experiències positives; i les persones joves són una gran font d’ambdues coses. En el seu temps lliure canta i balla!

Núria Bienvenido

La Núria Bienvenido és antropòloga i educadora social. Li agrada molt el tracte amb les persones, conèixer-les i poder-les ajudar, per això ha participat en diferents voluntariats. Gaudeix molt ballant, cantant i fent teatre. També li agrada conèixer món i altres cultures. Se sent afortunada i molt engrescada de col·laborar amb l’AFEV!!!

Irene Espinilla

La Irene té moltes ganes de passar a l’acció per canviar les coses! Apassionada pels viatges, la bona literatura i cantar ben fort sota la dutxa, està encantada d’haver aterrat a Barcelona fa uns anys per viure aventures, sempre amb un somriure a la cara.

Bertille Ramez

Bertille és de les més joves de l’equip aquest any. Estudiant de psicologia i apassionada del món educatiu. És una persona somrient, positiva i està motivadíssima per dedicar esforços al projecte i treballar les desigualtats socials. Quan no està canviant el món podreu trobar-la dedicant el seu temps a tota classe d’activitats artístiques com el ball, la pintura, la música o brodant entre d’altres!

Gemma Domenech

La Gemma és antropòloga i també s’està formant com a educadora social. Li encanta voltar, descobrir nous racons i conèixer altres mirades sobre el món. Amb la convicció que la transformació social és possible, des de fa anys està vinculada a l’associacionisme i està molt contenta de formar part de l’equip de l’AFEV.

Bernat Garrell

Autòcton de Granollers, en Bernat té 25 anys i moltes forces per posar a l’AFEV aquest curs. Enginyer, de naturalesa serena i, actualment, estudiant de psicologia. A en Bernat li encanta la muntanya, la música i té afició pels vinils. Encara que el seu dia a dia sigui un no parar sempre estarà disposat a preparar a l’equip… una truita de patates espectacular!!!

Beatriz Macho

La Bea és originària d’una de les vuit meravelles. Amant de la naturalesa i de qualsevol escapada per la muntanya. És una persona creativa i també serena. Sempre està disposada a lluitar contra les injustícies, i precisament per això, està estudiant el màster en drets humans i col·lectius vulnerables. El seu esperit aventurer l’ha fet arribar a l’AFEV amb il·lusió i moltes idees!

Sonia Fekraoui

Lluminosa i somrient, la Sonia ve de Nancy, França. Graduada en ciències polítiques, gestió cultural i arts escèniques, i cursant, actualment, un màster de sociologia. En el seu temps lliure li agrada ballar, tocar el piano o recarregar piles a la muntanya o el mar. A més, és una experta en trobar recomanacions i activitats per Barcelona! Sempre amb una energia positiva i calmada.

Maria José Nieto

Eloi Campos

L’Eloi és tècnic del projecte d’habitatge KAPS. Implicat en el món associatiu de les festes populars, sempre amb ganes d’organitzar i engrescar-se en nous projectes, més quan suposen compartir i treballar colze a colze amb altra gent. Politòleg de formació, està compromès en treballar per a millorar el seu entorn i orgullós de poder-s’hi dedicar a l’AFEV!

Clàudia Castro

La Clàudia sempre està llesta per dedicar el seu temps a ajudar a les altres. Originària de Badalona, va estudiar educació social abans d’incorporar-se a l’AFEV. Treballadora, compromesa, dinàmica i amb una manera única d’expressar-se, la Clàudia mai es cansa de proposar noves idees per desenvolupar els projectes de l’AFEV!

Hélène Buyck

L’Hélène és una de les franceses de l’equip. Si no la trobeu dibuixant, al cine o passejant per la ciutat, és perquè s’ocupa dels seus súper tàndems. Estudiant de màster en economia social i solidària, fa aquesta missió amb molta alegria i motivació, perquè li sembla molt important cuidar i treballar el món de l’educació.

Eva Maître

L’Eva és educadora social. Es va enamorar de València fa 4 anys i va decidir marxar de Suïssa una altra vegada per a fer el seu Servei Cívic en aquesta ciutat. Volia tindre una nova experiència laboral i ajudar als altres i així desenvolupar-se tant a nivell personal com professional. Durant el seu temps lliure li encanta viatjar, llegir, passejar i ballar.

Laura Houck

La Laura ve de França però va arribar a València fa 5 anys. Amb 25 anys, té un Màster en Cooperació Internacional i es va especialitzar en comunicació. És una persona optimista, sempre amb un somriure i una paraula per a tranquil·litzar. La vida de Laura és un no parar, però sempre té un moment per ajudar als altres i és el que la va portar a l’AFEV. Quan no treballa, li encanta caminar, anar al museu i fer esport.

Marina Pintor

La Marina és una badalonina de cap a peus. Sempre té un somriure, vessa energia, a més a més, és una persona apassionada, optimista i positiva. És una gran motivadora i sempre està disposada a ajudar i aconsellar als altres. Estudia i treballa en l’àmbit de l’educació social, i en el seu temps lliure, li agrada ballar, anar al cinema, llegir i viatjar. És difícil de què s’estigui quieta.

Aitor Molina

L’Aitor és una persona molt inquieta i sempre està llest per viure noves experiències! Va estudiar periodisme i li encanta conèixer altres realitats. Una de les seves frases preferides diu que “si tu tens 2 pans i jo no en tinc cap, la mitjana dirà que tenim un pa per persona” de Nicanor Parra.

Coline Franc

Recentment graduada d’Educació Social a França, Coline vol descobrir el món, les seues poblacions, els seus paisatges i cultures, abans d’entrar en el món laboral.
Compromesa en l’entorn associatiu des de l’adolescència, enguany a l’AFEV serà per a ella una nova experiència de compartir, descobrir, créixer, aprendre, desenvolupar i gaudir de la vida. Gaudeix de cada minut que la vida li dona.

Vanessa Fresneda

Esportista i educadora social, la Vanessa és la nostra Tècnica de Mentoria a València. Li encanta gaudir de la vida i és una apassionada de l’esport i els bons vins

Consell de savis i sàvies

A l'AFEV també comptem amb el Consell de Savis i Sàvies, un òrgan consultor de l'entitat on hi participen entre 8 i 10 persones que són afins a l'AFEV (externes i internes) i que aporten la seva visió, mirada, valors i opinions a la feina que fem gràcies a la seva expertesa i experiència en sectors professionals relacionats amb l'educació, l'administració pública, el voluntariat i el món social.

Projectes en curs

enTàndem és un projecte de mentoria social i educativa on una persona jove voluntària fa de referent a un infant, adolescent o jove en situació de dificultat personal o social. També és la nostra metodologia de mentoria pròpia, amb la qual treballem a tots els projectes de l’entitat. entandem.cat

+

Prometeus és un programa comunitari que vetlla perquè els i les joves dels barris més vulnerables de Barcelona puguin accedir a la universitat i cursar estudis superiors amb èxit. Els i les joves reben acompanyament per part d’un equip professional i també per part de mentors i mentores.

+

KAPS és un projecte solidari pel qual estudiants universitaris comparteixen un allotjament i al mateix temps realitzen accions amb i per a la comunitat del territori on viuen.

+

KAPS és un projecte solidari pel qual estudiants universitaris comparteixen un allotjament i al mateix temps realitzen accions amb i per a la comunitat del territori on viuen.

+

On pots trobar-nos

AFEV BARCELONA

C/ Avinyó, 44, 3r, 08002 Barcelona

voluntariat@afev.org

93 624 17 19 | 633 26 46 26

 

AFEV BARCELONA

C/ Avinyó, 44, 3r, 08002 Barcelona

voluntariat@afev.org

93 624 17 19 | 633 26 46 26

 

AFEV VALÈNCIA

C/ Campoamor, 91, 1a planta, 46022 València
valencia@afev.org
652 37 72 60

 

Subscriu-te
a la nostra newsletter

mantingues-te informat sobre tot
el que passa a l’AFEV    En compliment del Reglament General de Protecció de Dades, us informem que les vostres dades seran incloses en un fitxer registrat a nom d’AFEV, amb la finalitat de poder-vos informar de les nostres activitats. Podeu exercir el dret d’accés, rectificació, supressió, limitació i oposició adreçant-vos a dades@afev.org.