A Catalunya i el País Valencià

Més de 1.000
infants i adolescents

han estat acompanyats per persones voluntàries dels projectes de l'AFEV

A l'AFEV
1.281 joves

han participat en els 12 últims anys, sumant més de 78.000 hores de voluntariat

A l’AFEV promovem el paper dels i de les joves per lluitar contra les desigualtats socials i, en concret, contra l’exclusió educativa de grups en risc a barris i territoris desfavorits sòcio-econòmicament

Som una entitat sense ànim de lucre, delegació de l'associació francesa AFEV que neix el 1991 com un moviment d’educació no formal i amb l’objectiu de fer una contribució ciutadana a les polítiques socials de la ciutat.

Des del 2008 som a Catalunya (província de Barcelona) i des del 2018 al País Valencià (ciutat de València) promovent el voluntariat social entre joves per lluitar contra les desigualtats socials i l'exclusió educativa d'infants, adolescents i joves, col·laborant en accions de solidaritat, en particular en territoris amb dificultats.

Apropiant-nos de la premissa de Galeano, estem convençudes que “molta gent petita, en llocs petits, fent coses petites, pot canviar el món”. I vetllem per fer-ho possible, cada dia, des del nostre petit racó.

La mentoria social i educativa és la nostra fórmula màgica de fer acompanyament. Formem part de la Coordinadora de Mentoria Social (de 2016 a 2019 ocupant el càrrec de Tresoreria; des de 2019, el de la Presidència) i de l'European Center for Evidence-Based Mentoring. També hem participat al comité executiu de l'European Mentoring Summit 2020.

Per què fem el que fem?

Considerem l'educació com un bé comú que ha d'estar a l'abast de totes les persones. Per això treballem per materialitzar la igualtat de condicions en l'accés i el desenvolupament formatiu i personal de tots els infants i joves, posant especial èmfasi en aquells provinents d'entorns socials i familiars en majors dificultats.

Som un moviment d’educació popular que busca generar vincles de suport i consolidar formes de relació basades en la solidaritat, l'horitzontalitat, les cures i la diversitat, rebutjant individualismes i tot tipus de discriminacions, exclusions i injustícies.

Les nostres accions volen reforçar la capacitat d'actuar de les poblacions que acompanyem (infants, adolescents, famílies i veïnes) alhora que facilitem que el jovent que participa a l'AFEV s’impliqui, descobreixi i aprengui d’altres realitats.

Promovem l'esperit crític, la cooperació, la participació i l'intercanvi, recolzat en el compromís i la voluntat transformadora del jovent, al servei de noves solidaritats col·lectives. És amb experiències així que contribuïm a construir un món més equitatiu i just, un món més habitable per a tothom.

Llegeix el nostre manifest: Manifest AFEV 10 anys

Els nostres èxits en xifres

77,8%

de nois i noies acompanyats tenen més clar què estudiaran en el futur

85%

de famílies de joves a qui acompanyem han percebut canvis positius en el noi/a

97,9%

del voluntariat s’ha sentit acollit/da per part de l’AFEV

40%

del voluntariat ha viscut a l'AFEV la seva primera experiència de compromís solidari

L'equip

Coneix a les persones assalariades i becàries que formem part de l’equip de l’AFEV, que donem suport al voluntariat, els infants i joves i les seves famílies i, plegades, fem possible els nostres projectes!

Laia Bernués

La Laia Bernués és educadora social i fa un munt d’anys que està en el món del voluntariat. Li encanta viatjar, llegir, fer el boig amb els seus fills, fer esport i canviar el món! Com deia el Capità Enciam, els petits canvis són poderosos!

Irene Esteban

Psicòloga i activista incansable. A Irene li encanta viatjar, aprendre de la gent i anar al cine. Enamorada de València, de la seua horta i la seua llum única, és la responsable d’AFEV València i se sent afortunada de formar part d’aquesta apassionant aventura i bonica família!

Laura Martín

Inconformista i somiadora, la Laura va arribar a Barcelona ja fa uns anys. Apassionada de la lectura, la música i el caliu de la gent que l’envolta, li encanta viatjar i aprendre altres formes d’entendre el món. Emocionada de formar part d’aquest gran equip, és una ferma convençuda de que entre totes ho podem tot.

Maria Llobet

L’energia i la passió són les seves cartes d’identitat. La Maria no té clar quin és el seu lloc al món, però mai s’avorreix! L’interessen les històries personals i les experiències positives; i les persones joves són una gran font d’ambdues coses. En el seu temps lliure canta i balla!

Gemma Domenech

La Gemma és antropòloga i també s’està formant com a educadora social. Li encanta voltar, descobrir nous racons i conèixer altres mirades sobre el món. Amb la convicció que la transformació social és possible, des de fa anys està vinculada a l’associacionisme i està molt contenta de formar part de l’equip de l’AFEV.

Irene Espinilla

La Irene té moltes ganes de passar a l’acció per canviar les coses! Apassionada pels viatges, la bona literatura i cantar ben fort sota la dutxa, està encantada d’haver aterrat a Barcelona fa uns anys per viure aventures, sempre amb un somriure a la cara.

Núria Bienvenido

La Núria Bienvenido és antropòloga i educadora social. Li agrada molt el tracte amb les persones, conèixer-les i poder-les ajudar, per això ha participat en diferents voluntariats. Gaudeix molt ballant, cantant i fent teatre. També li agrada conèixer món i altres cultures. Se sent afortunada i molt engrescada de col·laborar amb l’AFEV!!!

Clàudia Castro

La Clàudia sempre està llesta per dedicar el seu temps a ajudar a les altres. Originària de Badalona, va estudiar educació social abans d’incorporar-se a l’AFEV. Treballadora, compromesa, dinàmica i amb una manera única d’expressar-se, la Clàudia mai es cansa de proposar noves idees per desenvolupar els projectes de l’AFEV!

Eloi Campos

L’Eloi és tècnic del projecte d’habitatge KAPS. Implicat en el món associatiu de les festes populars, sempre amb ganes d’organitzar i engrescar-se en nous projectes, més quan suposen compartir i treballar colze a colze amb altra gent. Politòleg de formació, està compromès en treballar per a millorar el seu entorn i orgullós de poder-s’hi dedicar a l’AFEV!

Eliseo Loyé

L’Eli, originari del Clot, és pedagog amb un fort compromís amb la transformació i la justícia social. Amant irrefrenable de l’educació, confia en el gran poder que tenen les persones per canviar les coses. Li encanta el hip-hop, i sempre troba un bon moment per gaudir amb la seva gent. Si el coneixeu, segur que darrere del seu somriure li sentireu dir que “l’educació és un acte d’amor”.

Vanessa Fresneda

Esportista i educadora social, la Vanessa és la nostra Tècnica de Mentoria a València. Li encanta gaudir de la vida i és una apassionada de l’esport i els bons vins

Aitor Molina

L’Aitor és una persona molt inquieta i sempre està llest per viure noves experiències! Va estudiar periodisme i li encanta conèixer altres realitats. Una de les seves frases preferides diu que “si tu tens 2 pans i jo no en tinc cap, la mitjana dirà que tenim un pa per persona” de Nicanor Parra.

Sabrina Benali-Khodja

David Campos

En David és tot un vilatà de la Catalunya Central: nascut a Igualada, veí de Manresa i caminant de la comarca d’Osona, li encanta l’escalada i l’alpinisme. De formació en Educació Social i Ecologia Emocional, és un apassionat de la natura, de la qual ha adquirit els valors del respecte, el silenci, la cura i el compromís, que aplica en el seu dia a dia professional. I què millor que la mentoria social per aplicar-los?

Maria José Nieto

Fabiola Leal

La Fabi és una persona inquieta, amb molta energia i senzilla. La seva vida ha girat entorn el món del lleure i de l’educació. Actualment, està formant-se en educació social i té moltes ganes conèixer i viure moltes experiències. En el seu temps lliure li encanta fer qualsevol cosa que impliqui moure’s i divertir-se.

Enora Riou

Sempre somrient i positiva, Enora és orgullosament originària de la regió de Bretanya, a França. Recentment, ha acabat els seus estudis de geografia i desitjava descobrir noves experiències humanes amb altra estructura, així com una nova cultura. És curiosa i per això li encanta aprendre de les qualitats de cada persona nova que coneix. Sobretot és una apassionada de la vida, ella gaudeix de cada moment per a viatjar i divertir-se amb els seus amics i amigues!

Lyse Arequion

Lyse és una jove francesa de l’equip de València i també estudia literatura hispànica. Li encanta escoltar les històries que la gent té per explicar-li, siguen reals o fictícies. Passa el seu temps lliure fent activitats artístiques com dibuixar o tocar el baix. Aquest any té molta motivació per descobrir una nova ciutat i compartir noves experiències.

Victoria M. Soliveres

Victoria va nàixer a l’Argentina però s’ha criat a un poblet d’Alacant i ara viu a València. Ha estudiat Art Dramàtic i ara mateixa estudia Pedagogia. El seu somni és juntar les seues dues passions i democratitzar les arts. La caracteritzen la seua energia, creativitat i pensament crític. En el seu temps lliure canta, juga amb els seus gats i sobre tot gaudeix de la natura al seu poblet. Té moltes ganes d’impactar al món positivament a través de l’AFEV!

Clarisse Tanvert

Clarisse ve de Bretanya, a França. És la petita de l’equip… Només acabar el seu Batxillerat, les seves ganes de viatjar, d’ajudar a la gent i de ser útil van ser més fortes que les ganes de començar els estudis superiors. Sempre comença les noves experiències amb un somriure i molta motivació, encara més quan és un projecte que permet ajudar a les persones.

Maëlle Robert-Tissot

La Maëlle és antropòloga i aquest és el seu segon any vivint a Barcelona. Supercreativa i entusiasta, li encanta gaudir de l’energia de la ciutat, mentre pren temps per dibuixar i pintar els seus nous records. Com va fer la mentoria l’any passat, està molt contenta de poder oferir una escolta i suport als següents.

Jeanne Michaud

Jeanne ve de França i sempre té ganes de descobrir coses noves i viure noves experiències. Li encanta donar del seu temps per a ajudar a la gent i vol aprendre constantment de la resta. Els tàndems poden confiar en ella i sempre té les paraules justes per tranquil·litzar.

Jeanne és una persona molt optimista i oberta que gaudeix cada moment de la vida; li agrada fer activitats culturals, la música, veure pel·lícules, etc.

Alessia Vena

Alessia té 22 anys, és italiana i sempre ha viscut a França. Apassionada dels idiomes, es va graduar en Llengües Estrangeres Aplicades a la Universitat d’Estrasburg, a França. És una noia molt pacífica i molt curiosa. Li encanta viatjar i descobrir noves cultures, prestant especial atenció a la història. Ha decidit involucrar-se a l’AFEV perquè volia acostar-se a l’àmbit associatiu, per descobrir un nou entorn de solidaritat.

 

Consell de savis i sàvies

A l'AFEV també comptem amb el Consell de Savis i Sàvies, un òrgan consultor de l'entitat on hi participen entre 8 i 10 persones que són afins a l'AFEV (externes i internes) i que aporten la seva visió, mirada, valors i opinions a la feina que fem gràcies a la seva expertesa i experiència en sectors professionals relacionats amb l'educació, l'administració pública, el voluntariat i el món social.

Projectes en curs

enTàndem és un projecte de mentoria social i educativa on una persona jove voluntària fa de referent a un infant, adolescent o jove en situació de dificultat personal o social. També és la nostra metodologia de mentoria pròpia, amb la qual treballem a tots els projectes de l’entitat. entandem.cat

+

Prometeus és un programa comunitari que vetlla perquè els i les joves dels barris més vulnerables de Barcelona puguin accedir a la universitat i cursar estudis superiors amb èxit. Els i les joves reben acompanyament per part d’un equip professional i també per part de mentors i mentores.

+

KAPS és un projecte solidari pel qual estudiants universitaris comparteixen un allotjament i al mateix temps realitzen accions amb i per a la comunitat del territori on viuen.

+

KAPS és un projecte solidari pel qual estudiants universitaris comparteixen un allotjament i al mateix temps realitzen accions amb i per a la comunitat del territori on viuen.

+

On pots trobar-nos

AFEV BARCELONA

C/ Avinyó, 44, 3r, 08002 Barcelona

voluntariat@afev.org

93 624 17 19 | 633 26 46 26

 

AFEV BARCELONA

C/ Avinyó, 44, 3r, 08002 Barcelona

voluntariat@afev.org

93 624 17 19 | 633 26 46 26

 

AFEV VALÈNCIA

C/ Campoamor, 91, 1a planta, 46022 València
valencia@afev.org
652 37 72 60

 

Subscriu-te
a la nostra newsletter

mantingues-te informat sobre tot
el que passa a l’AFEV    En compliment del Reglament General de Protecció de Dades, us informem que les vostres dades seran incloses en un fitxer registrat a nom d’AFEV, amb la finalitat de poder-vos informar de les nostres activitats. Podeu exercir el dret d’accés, rectificació, supressió, limitació i oposició adreçant-vos a dades@afev.org.