segell mc

enTàndem obté el Segell MC de la qualitat de la mentoria social

El projecte enTàndem de l’AFEV ha rebut l’acreditació del Segell MC, un sistema de qualitat dissenyat per la Coordinadora de Mentoria Social per tal d’avaluar i millorar la qualitat metodològica de tot tipus de programes de mentoria social que treballen amb col·lectius vulnerables arreu de l’Estat Espanyol. La validesa del Segell MC és de 3 anys, i en el nostre cas ens acredita fins al 2024. 

Des de l’AFEV hem realitzat una aposta ferma per la mentoria social de qualitat, així doncs el procés d’acreditació ens ha permès valorar la qualitat de la mentoria des del punt de vista metodològic. Actualment hem pogut acreditar el nivell bàsic però també hi ha una acreditació plus amb més estàndards de qualitat que volem obtenir properament després d’un procés de capacitació progressiu.

El Segell MC, que com a entitat vam col·laborar també en el seu disseny, sorgeix d’un treball de sistematització d’estàndards de qualitat internacionals validats científicament i del seu contrast amb projectes de mentoria consolidats, per tal d’establir un llindar exigent i, a la vegada, adequat al context estatal. 

El resultat d’aquesta feina és una matriu d’avaluació que parteix de les fases d’un projecte de mentoria i que estableix 10 requisits per acreditar la qualitat metodològica. La verificació d’aquest compliment s’ha realitzat a través de la revisió documental i d’entrevistes amb el personal tècnic i amb persones mentores i mentorades participants al projecte.

Des de l’AFEV rebem amb orgull aquesta acreditació i donem les gràcies a l’equip tècnic i a totes les persones participants per haver fet possible el projecte enTàndem i l’obtenció del Segell MC. Agraïm, també, a la Coordinadora de Mentoria Social el seu acompanyament durant aquest procés, que ens ha permès seguir millorant la nostra intervenció. 

Recordem que enTàndem és un projecte de mentoria social i educativa de l’AFEV on una persona voluntària fa de referent a un infant o adolescent en situació de dificultat personal o social; amb l’objectiu d’estimular l’autonomia, l’autoestima i la motivació i l’interès per a l’estudi.

A banda de l’AFEV, hi ha altres projectes de mentoria social catalans i espanyols que també han rebut recentment l’acreditació del Segell MC:  Mètode Impulsa (Fundació Impulsa), Rossinyol (Universitat de Girona), Rossinyol (Associació Quilòmetre Zero), Caminan2 (Fundación Ilundain), Urretxindorra (SOS Arrazakeria Gipuzkoa) y Urretxindorra (Universidad Pública de Navarra). Mentre que el Projecte Referents (Punt de Referència) i Rossinyol (Servei Solidari), han obtingut el Segell MC+.

Subscriu-te
a la nostra newsletter

mantingues-te informat sobre tot
el que passa a l’AFEV    En compliment del Reglament General de Protecció de Dades, us informem que les vostres dades seran incloses en un fitxer registrat a nom d’AFEV, amb la finalitat de poder-vos informar de les nostres activitats. Podeu exercir el dret d’accés, rectificació, supressió, limitació i oposició adreçant-vos a dades@afev.org.