Per aquest Sant Jordi tenim algunes recomanacions!

Feliç diada de Sant Jordi a tothom! En aquest dia tan especial, l’AFEV us anima a fer un consum local a la llibreria o paradeta del vostre barri, així com a recórrer a les vostres biblioteques públiques de proximitat. També podeu encetar lectures conjuntes amb els vostres tàndems; podeu llegir el llibre plegades o primer una i després l’altra, i podeu compartir impressions quan acabeu.

 

El llibre de Gianni Rodari

           

 

 

Blackie Books celebra el centenari del gran Gianni Rodari, un dels millors autors per a nenes, nens i pedagogs de tots els temps. Recopilem en un mateix volum els millors contes, els poemes més coneguts, 20 relats nous que expliquen la seva vida i tot un seguit de pàgines especials per explicar el seu concepte de fantasia, d’educació, d’escola, d’infància, de lectura. Una edició de col·leccionista, completament il·lustrat per Marta Altés, que servirà de llibre de capçalera per a grans i menuts.

 

           
 

Una novel·la única sobre la importància de l’amistat, la bondat i el valor de les coses senzilles. En definitiva, sobre el que realment ens fa feliços.

La Momo és una nena que té la meravellosa qualitat de saber escoltar els altres i que vol ajudar la gent a humanitzar les seves vides. Sobretot quan els homes grisos decideixen apoderar-se d’un dels béns més preuats que tenen les persones: el seu temps.

 

PIPPI CALCESLLARGUES,Astrid Lingdgren

           

La Pippi Calcesllargues viu sola a Vil·la Villekulla amb el seu cavall i el seu mico. També té una maleta plena de monedes d’or i per això pot comprar tots els caramels i les joguines que vulgui. A més de llesta, generosa, divertida, independent i imaginativa, és la nena més forta del món i mai no permet que res, ni ningú, soscavi la seva confiança en si mateixa, ni que cap abusador se surti amb la seva.

La Pippi Calcesllargues va provocar una revolució en l’habitació dels nens quan es va editar per primera vegada el 1945. Des de llavors, diverses generacions de petits i grans a tot el món han arribat a conèixer-la i estimar-la.

 

Intercanvi amb un anglès, Christine Nöstlinger

           

 

L’Ewald té tretze anys i l’anglès no és el seu fort. És per això que la seva mare, obsessionada amb les bones notes, decideix unilateralment convidar un noi anglès a passar les vacances d’estiu a Viena perquè l’Ewald pugui practicar la llengua. Però la sorpresa és enorme quan en lloc del Tom, un nen modèlic i responsable, baixa de l’avió el seu germà Jasper, un noi maleducat i problemàtic que dinamita l’harmonia familiar i ignora totes les normes paternes. Una novel·la que ens planta amb grans dosis d’humor les dificultats de la convivència i la superació dels problemes d’integració.

 
 
           
 

En aquesta nova edició amb capítols alternatius inèdits de l’autor.

Les bruixes de debò es vesteixen amb roba corrent i s’assemblen molt a les dones corrents. És per això que són difícils d’enxampar. Aquesta és la sorprenent història d’una víctima de les males arts de la Reina de les Bruixes: un nen de set anys que s’enfronta a totes les bruixes d’Anglaterra, amb l’única ajuda de l’àvia més adorable que us pugueu imaginar. 

 

           
 
 

Barcelona, anys vint del segle passat. La Mercè és una adolescent inquieta i observadora, amb un món interior molt ric. Dedica tot el dia a ajudar la mare en les tasques domèstiques, i gairebé només surt per anar a comprar. Encara té molt viu i molt coent el record de l’avi, que ja fa dos anys que va morir. Potser era la persona que més ha estimat. Ell li va transmetre l’amor a la llengua catalana, i potser per ell i pel seu llegat, aquesta noieta del Putxet està a punt d’emprendre una aventura de lluita per un dret fonamental: el d’escriure i viure plenament en català.

 
 
 
           
 
 

Un petit col·legi està ocupat pels estudiants i des de llavors tot sembla haver canviat: les aules, el pati i fins i tot els mateixos alumnes, entre ells el Nicolás –el millor porter de l’equip de futbol–, que escriu en el seu quadern un diari de “la presa”. Aquesta atractiva novel·la il·lustrada es desenvolupa en els vibrants començaments de la “revolució pingüina”, revolta estudiantil xilena de l’any 2006.

 
 
      La cabra, Anne Fleming, Sembra Llibres      

 

Quan a la mare de la Kid li ofereixen estrenar una obra de teatre alternatiu a Nova York, tota la família es muda sis mesos a un bloc de pisos de Manhattan. Els rumors diuen que en aquell edifici hi viu una cabra al terrat. Com és possible? Aviat descobrirà que aquell misteri no és la cosa més curiosa de l’edifici, sinó els personatges extraordinaris que l’habiten. Com el veí de l’àtic, el Joff, un famós skater cec que també és escriptor d’històries fantàstiques; o els de la novena planta, la Doris i el Jonathan, que tracten d’adaptar-se a un ictus; o el Kenneth, el veí de la desena planta amant de l’òpera que sempre està parlant amb els dos hàmsters que té.

Quan la Kid coneix el Will mentre explora els secrets egipcis del Museu Metropolità d’Art, troba l’aliat perfecte per a tractar de resoldre el misteri de la cabra. Però aquesta aventura els portarà a enfrontar-se a les seves pròpies pors. La cabra és una novel·la deliciosa d’Anne Fleming sobre uns personatges fascinants i entranyables que tracten d’omplir de sentit les seves vides. Una història entre el misteri i l’aventura, entre les persones i els animals, entre l’humor i la tendresa en què Manhattan és un protagonista més. Traduïda a un desena de llengües i seleccionada com un dels millors llibres de l’any pel prestigiós catàleg White Ravens, per la Biblioteca Pública de Nova York, pel jurat del premi Stregga Ragazze i Ragazzi i pel del premi Sheila A. Egoff de literatura d’infants i joves, La cabra ja ha robat el cor de milers de lectors de totes les edats d’arreu del món.

 

La noia ocell, Sandy Stark McGinnins. Editorial Blackie Books 

      La noia ocell, Sandy Stark McGinnins. Editorial Blackie Books      

La December només té onze anys però ja sap quin és el seu destí: es convertirà en ocell. Un dia no gaire llunyà, de la cicatriu que té a l’esquena li sortiran unes ales i arrencarà a volar lluny, molt lluny. I per fi abandonarà la casa d’acollida on ara s’està. Però abans ha d’entrenar molt dur, perquè volar no és fàcil. Els adults sospiten, fan preguntes. Però la December no els explica quins són els seus plans, ni tan sols ho diu a la seva millor amiga. Sap que no se la creurien, així que fingeix normalitat fins que arribi el moment de partir. I aquest moment cada dia és més a prop: està a punt de saltar i emprendre el vol. Mireu com agafa impuls.

 

La casa de Mango Street, Sandra Cisneros, L’Altra Tribu

      La casa de Mango Street, Sandra Cisneros, L’Altra Tribu      

Quan és adolescent, l’Esperanza i la seva família es traslladen a Mango Street, en un barri hispà als afores de Chicago. La casa nova, tot i suposar una millora, no és, ni de bon tros, la casa on ella voldria viure, i l’Esperanza es passa el dia somiant en el moment en què podrà tenir una casa pròpia. Les converses i discussions amb la seva germana petita i les seves amigues, les anècdotes dels veïns i veïnes del barri i la curiositat pel sexe i l’amor formen part de l’educació sentimental d’aquesta adolescent somiadora que lluitarà per empoderar-se i per la llibertat de triar el seu propi futur. Lluminosa i vital, celebrada per la crítica, traduïda a més de vint llengües i estimada per lectors de totes les edats, La casa de Mango Street ha esdevingut tot un clàssic contemporani, una història plena de vida i sentit de l’humor amb uns personatges que s’escapen de les pàgines i ressonen molt més enllà de la lectura. “Afortunada la generació que ha crescut amb l’Esperanza i La casa de Mango Street. Afortunats, també, els futurs lectors. Un llibre meravellós i ple d’humor que es queda per sempre amb nosaltres”, Maxine Hong Kingston.

 

Igualtat de ritus, Terry Pratchett, Editorial Mai Més

      Igualtat de ritus, Terry Pratchett, Editorial Mai Més      

Tots els mons tenen regles, fins i tot un de pla que s’aguanta al damunt de quatre elefants a la closca d’una tortuga gegant. És per això que un mag moribund busca el vuitè fill d’un vuitè fill, per cedir-li els seus poders màgics abans de la cita amb la Mort que té d’aquí a sis minuts.

Per desgràcies aviat es descobreix –tot i que no pas prou aviat- que el bebè acabat de néixer i que el mag ungeix abans d’acomiadar-se del Discmón és de fet una nena! El que està fet no es pot desfer –malgrat els intents de la Iaia Ceravellarda de conduir la nena cap a les files de la cleda de les bruixes- i la petita Esk està destinada a portar el caos i la confusió a la facultat exclusivament masculina de la Universitat No Vista d’Ankh-Morpork… una colla de mags que ja són prou caòtics i confosos en circumstàncies normals.

 

Akelarre. Hem vingut per escriure la nostra història, Ame Soler, Editorial Bruguera.  

      Akelarre. Hem vingut per escriure la nostra història, Ame Soler, Editorial Bruguera      

I no sabíem que la que estava enfront

era companya de trinxera.

Que serà ella qui, sense conéixer-me, eixirà al carrer

a deixar-se la veu per mi.

Que serà ella qui caminarà al meu costat quan,

encara que em faça ràbia admetre-ho,

senta terror de caminar sola de nit.

Individualitzades i en constant competició

ens tenien ocupades.

Però estem més despertes que mai.

Subscriu-te
a la nostra newsletter

mantingues-te informat sobre tot
el que passa a l’AFEV



    En compliment del Reglament General de Protecció de Dades, us informem que les vostres dades seran incloses en un fitxer registrat a nom d’AFEV, amb la finalitat de poder-vos informar de les nostres activitats. Podeu exercir el dret d’accés, rectificació, supressió, limitació i oposició adreçant-vos a dades@afev.org.