200 petjades contra les desigualtats socials i educatives

L’AFEV llença una nova campanya com a resposta a la difícil situació que pateixen infants, adolescents i joves a Catalunya

Les desigualtats socials i educatives d’infants i adolescents a Catalunya s’estan eixamplant cada cop més, fins al punt que en 5 anys, la taxa de risc de pobresa (abans de rebre les transferències socials) en menors de 16 anys s’ha incrementat un 8.5%. Les dades també reflecteixen que quatre de cada deu menors de 16 anys estaven es trobaven en risc de pobresa a Catalunya (41,7%) l’any 2021.

A més, segons les últimes dades de l’IDESCAT, Catalunya té un 14,8% d’Abandonament Escolar Prematur (AEP), la segona taxa més alta d’Europa, només per darrere de Romania. Això vol dir que gairebé 15 de cada 100 estudiants no arriben al batxillerat. De fet, el 9% no acaba l’Educació Secundària Obligatòria (E.S.O).

200 petjades contra les desigualtats socials i educatives

Tot i la difícil situació, des de l’AFEV ens hem proposat no deixar ningú enrere. Per això hem llençat la campanya “200 petjades contra les desigualtats socials i educatives”.

L’objectiu d’aquesta campanya és trobar 200 joves voluntàries que puguin acompanyar una tarda a la setmana a un/a infant, adolescent o jove en dificultats.

L’acompanyament consisteix en el fet que una persona voluntària (mentora) i un infant, adolescent o jove (mentorat) formen un “tàndem”. És a dir, una parella que cada setmana es troba per a passejar, parlar, aprendre, jugar, compartir, superar-se, realitzar activitats culturals o esportives, etc.

L’AFEV actua tant a la ciutat de Barcelona, com a diversos municipis de l’Àrea Metropolitana, Catalunya Central i província de Lleida. Aquest any, hem rebut més de 300 inscripcions d’infants, adolescents o joves per part de les referents educatives o serveis socials.

Davant d’aquesta situació, la delegada territorial de l‘AFEV a Catalunya, Joke Aerts, destaca que “mentre les desigualtats socials i les necessitats que tenim cada cop són més grans, les entitats socials que treballem amb voluntariat notem que després de la pandèmia, el nombre de persones que realitzen un voluntariat social ha caigut considerablement”. La precarització del jovent i la incertesa global influeix en la davallada general de persones interessades a fer un voluntariat social.

Aquesta nova campanya pretén revertir aquesta situació i mobilitzar el voluntariat jove perquè cada infant, adolescent o jove tingui la seva persona mentora durant aquest curs.

Per això, us convidem a adherir-vos a la campanya compartint les nostres publicacions a les xarxes socials i difonent la nostra crida a les vostres persones properes. Si com a entitat també us voleu adherir a la campanya, us hem preparat un kit de comunicació amb tot el material que necessiteu!

Qualsevol persona que vulgui actuar contra les desigualtats socials i educatives pot adreçar-se a l’entitat a través de la web, al mail voluntariat@afev.org o al telèfon 633264626.

Subscriu-te
a la nostra newsletter

mantingues-te informat sobre tot
el que passa a l’AFEV



    En compliment del Reglament General de Protecció de Dades, us informem que les vostres dades seran incloses en un fitxer registrat a nom d’AFEV, amb la finalitat de poder-vos informar de les nostres activitats. Podeu exercir el dret d’accés, rectificació, supressió, limitació i oposició adreçant-vos a dades@afev.org.