L’AFEV celebra el 15è aniversari al Palau Macaya

L’AFEV fa 15 anys que va començar amb el projecte enTàndem al barri de la Barceloneta i des de llavors hem acompanyat a més de 1.200 infants, adolescents o joves gràcies al compromís de les voluntàries joves.

Amb motiu d’aquest aniversari, el passat dijous 4 de maig vam celebrar un acte al Caixafòrum Palau Macaya, conduït i presentat per la consultora Fiona Soler.

L’esdeveniment va començar amb els parlaments inicials de la Laia Bernués, Delegada de l’AFEV Catalunya i València, el Christophe Paris i l’Eunice Mangado, Director General i Directora de Programes de l’AFEV França, el Marc Viñas, Subdirector general de Cooperació Social i Voluntariat de la Generalitat de Catalunya, la Maria Truñó, Comissionada d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona i la Szilvia Simon, Responsable de la Xarxa de Mentoring Europe. Durant aquestes intervencions es va destacar el paper fonamental de l’AFEV en la promoció del voluntariat juvenil i el seu lideratge en l’àmbit de la mentoria social.

Posteriorment, va arribar un dels moments més importants amb la ponència de la Doctora en Sociologia, Aina Tarabini. Durant la seva conferència “Cuidem les transicions educatives”, la professora ens va explicar, entre moltes altres coses, la incidència de les desigualtats estructurals en l’èxit educatiu de les alumnes i les deficiències del model pedagògic i curricular quant a la trajectòria de les joves.

Després d’aquesta ponència, el públic va poder gaudir en directe de l’últim capítol del pòdcast “15+5”, on vam poder conversar sobre el moviment del voluntariat amb el Coordinador de Barcelona de la Federació Catalana de Voluntariat Social, Enric Cànaves. A més, en un moment més distès, vam posar a prova al convidat amb un concurs de pistes on, amb l’ajuda del públic, va haver d’endevinar un barri de Barcelona.

Posteriorment, es va celebrar una taula rodona amb participants de diferents perfils. La Mireia Arnau, cap d’estudis infantil i primària de l’Institut Escola El Til.ler, la Marina Pintor i la Maria José Martínez, mentores dels projectes de l’AFEV i el Karlos Ordoñez, president de la Coordinadora de Mentoria Social, van debatre sobre diferents temàtiques com el compromís cívic de les joves vers les desigualtats o el lideratge juvenil.

Per últim, tot l’equip de l’AFEV (treballadores, companyes del Servei Cívic, voluntàries, etc.) va pujar a l’escenari per bufar les espelmes i desitjar complir molts anys més acompanyant a les persones.

Subscriu-te
a la nostra newsletter

mantingues-te informat sobre tot
el que passa a l’AFEV    En compliment del Reglament General de Protecció de Dades, us informem que les vostres dades seran incloses en un fitxer registrat a nom d’AFEV, amb la finalitat de poder-vos informar de les nostres activitats. Podeu exercir el dret d’accés, rectificació, supressió, limitació i oposició adreçant-vos a dades@afev.org.