Es busquen persones voluntàries per a ser mentores de joves de 8 municipis de Catalunya que participen en un projecte de formació d’impacte

La iniciativa beneficiarà a 36 alumnes de vuit instituts d’educació secundària de tot Catalunya en el marc del programa Zing, que impulsa la Fundació Nous Cims amb la col·laboració de l’AFEV.

Els joves, seleccionats per la seva motivació i compromís, podran seguir estudiant sense que la seva situació econòmica en sigui determinant.

36 alumnes de vuit instituts d’educació secundària de tot Catalunya, que ara comencen un grau mitjà de formació professional, participen aquest curs en el programa Zing. Aquest és un projecte d’activació de talent i vocació, formació i inserció laboral que impulsa la Fundació Nous Cims, i del qual se’n beneficiaran alumnes de Montcada i Reixac, Sant Vicenç dels Horts, Vilanova i la Geltrú, Sabadell, Terrassa, Badalona i Barcelona.

En el marc d’aquest programa, l’AFEV fem una crida a voluntaris i voluntàries de tots aquests municipis –joves entre 23 i 35 anys– que tinguin disponibilitat per a comprometre’s una tarda a la setmana de forma estable fins al juny de 2020 i que vulguin fer un acompanyament individual a un o una alumna.

Les persones voluntàries participaran en un projecte pilot de mentoria dels estudiants durant aquesta nova etapa per a ells. L’objectiu és que els mentors i mentores, per la seva formació i suport professional, puguin esdevenir un referent per als adolescents que participen en el programa Zing i que a partir d’ara esdevenen “zingers”.

Els mentors i mentores programaran una sessió setmanal de dues hores amb l’estudiant que se l’assigni per a dur a terme activitats d’educació informal. Durant el curs hauran d’acompanyar el o la jove per tal que segueixi motivat, se senti segur i confiat, prengui decisions sobre el seu futur, conegui el territori i els recursos del municipi i, en definitiva, que compti amb una figura referent amb qui establir conversa i es pugui sentir a gust. La base de la mentoria és que les dues persones estableixin un bon vincle i s’ho passin bé juntes, facin activitats culturals i educatives variades.

Sobre el programa Zing

ZING és una iniciativa de la Fundació Nous Cims dirigida a alguns dels alumnes becats per la mateixa fundació per cursar estudis post obligatoris a través de les Beques Formatives d’Impacte. Els joves són seleccionats per la seva motivació i compromís amb els estudis, i aquesta oportunitat els ofereix, a més de la beca per estudiar el que realment somnien sense que la situació econòmica sigui un impediment, un Programa d’Orientació Vocacional per ajudar-los a trobar sentit als seus estudis, i un acompanyament individual gràcies al suport de l’AFEV.

Subscriu-te
a la nostra newsletter

mantingues-te informat sobre tot
el que passa a l’AFEVHe llegit i accepto la clàusula de protecció de dades.