15 anys

15+5 anys teixint vincles

L’AFEV celebra aquest curs 15 anys des de la seva creació a Catalunya i 5 anys a València.

L’AFEV Catalunya va néixer el 2008 amb l’objectiu d’expandir la tasca de l’AFEV França fora de l’estat francès i acompanyar a persones en dificultats més enllà de les seves fronteres. El 2018 també va ser un any de vital importància arran de la creació de l’AFEV València.

Durant tots aquests anys, L’AFEV Catalunya i València ha desenvolupat els seus projectes de forma continuada i amb una metodologia ben diferenciada, basada en la qualitat i el treball minuciós en quant a la identificació de les necessitats de cada persona, a cada territori, i l’elaboració d’una resposta adequada.

L’eina més transversal en els nostres projectes és la mentoria social, una metodologia que hem anat perfeccionant i aplicant de forma molt artesanal i quirúrgica al llarg de la nostra trajectòria. Un dels grans reconeixements per aquesta tasca va ser quan vam rebre el Segell de Qualitat de la Coordinadora de Mentoria Social l’any 2021.

A més, la base de la nostra entitat i el que dona vida als nostres projectes és el voluntariat. En aquests 15 anys a Catalunya i 5 anys a València, més de 2.000 joves solidàries han donat part del seu temps per acompanyar a una nena, adolescent o jove en dificultats. Els nostres programes de voluntariat ens han portat a guanyar el Premi de Voluntariat de la Generalitat de Catalunya el 2017 i el 3r Premi al 2021.

Des del nostre naixement, hem desenvolupat el projecte enTàndem a diversos territoris de València, Barcelona, l’Àrea Metropolitana, la Catalunya Central i de la Província de Lleida. A més, des del 2017 desenvolupem el programa Prometeus, impulsat per l’Ajuntament de Barcelona, als barris del Besòs i el Maresme, La Verneda i la Pau, el Turó de la Peira i Can Peguera, La Prosperitat i Zona Nord. Prometeus és sense dubte una de les apostes més fortes de l’entitat, atès que creiem fermament en la democratització dels estudis superiors perquè les joves dels barris més vulnerabilitzats puguin accedir a la universitat i cursar aquests estudis amb èxit.

Aquest curs 2022 també hem assolit una de les fites més grans de la nostra entitat, ja que per primer cop hem pogut desenvolupar el projecte KAPS a València, un projecte d’innovació social on les joves poden accedir a un habitatge a preu accessible mentre fan un voluntariat social al barri.

Anteriorment, també hem desenvolupat altres projectes, com KAPS a Barcelona, el projecte Plataforma o la mentoria del programa ZING.

Dins d’aquest marc de celebració, l’AFEV Catalunya i València realitzarà diverses activitats, com l’acte “15 anys teixint vincles” al Palau Macaya (4 de maig) o la festa oberta als barris el pròxim 17 de juny. A més, també hem estrenat un pòdcast autoproduït on toquem diferents temes de l’àmbit social d’una forma dinàmica i divertida.

Subscriu-te
a la nostra newsletter

mantingues-te informat sobre tot
el que passa a l’AFEV    En compliment del Reglament General de Protecció de Dades, us informem que les vostres dades seran incloses en un fitxer registrat a nom d’AFEV, amb la finalitat de poder-vos informar de les nostres activitats. Podeu exercir el dret d’accés, rectificació, supressió, limitació i oposició adreçant-vos a dades@afev.org.