fbpx

KAPS és un projecte solidari pel qual estudiants universitaris comparteixen un allotjament i al mateix temps realitzen accions amb i per a la comunitat del territori on viuen

KAPS - Kompartir pis Amb Projectes Solidaris vol facilitar l'accés a un habitatge a persones joves i al mateix temps permetre el seu compromís amb la comunitat, participant en projectes i accions per a millorar la vida al barri. Ser kapser no és només ser estudiant, si no veïnes i veïns implicats en el benestar del seu entorn.

A partir del 2010, l’AFEV comença a implementar a França els allotjaments KAPS. L’experiència, inspirada en el KOPS a Bèlgica, comença com un projecte pilot a la ciutat de Lyon i des de llavors no ha deixat de créixer, trobant-se avui en dia a 69 barris de 33 ciutats de França amb un total de 817 kapsers en 600 allotjaments. Actualment estem treballant per fer-los realitat a Catalunya.

Els KAPS volen reinventar la relació entre les universitats i el territori, fent-les part activa de la vida comunitària a través de l’acció de l’estudiantat que hi habita. Els kapsers poden estar implicats en una àmplia diversitat projectes, des de la mentoria socio-educativa fins a l’adequació d’espais comuns com horts urbans, a més d’accions d’animació i dinamització en equipaments o espais públics, com organitzar àpats o fer activitats esportives per a infants.

Per l’equitat i la cohesió social, impulsem l’emancipació compromesa de les persones joves, creant vincles i trencant estereotips entre diferents realitats, els KAPS suposen sumar l’estudiantat i les comunitats colze a colze en la lluita contra les desigualtats.

Territoris d'actuació

Ens donen suport

Notícies relacionades

Subscriu-te
a la nostra newsletter

mantingues-te informat sobre tot
el que passa a l’AFEV

[contact-form-7 404 "No s'ha trobat"]