KAPS és un projecte solidari on els joves poden accedir a un habitatge assequible mentre fan voluntariat social amb un retorn positiu pel barri.

L'AFEV, amb el finançament de l’Ajuntament de València, està desenvolupant a València un projecte d'innovació social que facilita l'accés a un habitatge digne a persones joves; al mateix temps que garanteix el compromís d’aquests joves amb la comunitat, fent-los participar en projectes i accions solidàries per a millorar la vida al barri.

Contra la precarització del jovent

 

Un dels principals objectius d’aquest programa és fer front a les dificultats que té el jovent valencià per aconseguir un sou i un habitatge digne. Cal destacar que, al País Valencià, 9 de cada 10 contractes laborals signats per persones joves són temporals. Aquesta és una de les causes que provoquen que el 33% de les persones d’entre 16 i 29 anys estiguen sobre la taxa de pobresa, 2 punts per sobre de la mitjana espanyola.

Per una ciutat sostenible, saludable i acollidora

Aquest projecte donarà vida a unes polítiques juvenils locals i innovadores que formen part de les Missions València 2030, una línia d’acció elaborada per l’Ajuntament de València per fer una ciutat més sostenible, inclusiva, compartida i saludable de cara a la pròxima dècada.  Aquestes missions es focalitzen en la consecució dels objectius de desenvolupament sostenible 2030 aprovats per la ONU (ODS 2030).

El voluntariat social com a eina de transformació

 

L'AFEV promou el voluntariat social entre joves per actuar contra les desigualtats socials, col·laborant en accions de solidaritat i en particular en territoris vulnerabilitzats.

Així doncs, els kapsers (joves que participen al projecte) poden estar implicats en una àmplia diversitat projectes, des de la mentoria social fins a l’adequació d’espais comuns com horts urbans, a més d’accions d’animació i dinamització en equipaments i espais públics o implementar projectes d’hàbits saludables (lectura, esport, art..).

Coneix el projecte enTàndem, el programa de mentoria social més gran de València que treballa amb infants, adolescents i joves en situació de dificultat!

Territoris d'actuació

Una iniciativa amb àmplia rellevància a Europa

 

L’experiència, inspirada en els KOPS a Bèlgica, ja està molt implantada a altres països d’Europa. Per exemple, a França ja es desenvolupa amb èxit a 33 ciutats, amb un total anual de 600 allotjaments KAPS. A l’Estat Espanyol, València serà la primera ciutat en acollir aquest projecte, on s’oferiran 15 places d’allotjament per joves estudiants (d’entre 18 i 29 anys), repartits entre alguns dels barris on hi ha més desigualtats socials i educatives (com La Saïdia, Orriols, Benimaclet, etc.).

Amb la financiació de

Col·laboren

Ens donen suport

Subscriu-te
a la nostra newsletter

mantingues-te informat sobre tot
el que passa a l’AFEV    En compliment del Reglament General de Protecció de Dades, us informem que les vostres dades seran incloses en un fitxer registrat a nom d’AFEV, amb la finalitat de poder-vos informar de les nostres activitats. Podeu exercir el dret d’accés, rectificació, supressió, limitació i oposició adreçant-vos a dades@afev.org.