A Catalunya

El 46,2%
de joves catalans

col·laboren, participen o són membres d’alguna associació o col·lectiu.

A l'AFEV Catalunya
925 voluntaris i voluntàries

van participar en els 10 últims anys, sumant més de 60.000 hores de voluntariat.

A l’AFEV romovem el voluntariat social universitari per lluitar contra les desigualtats socials de nens i joves en exclusió o dificultats socials, famílies i comunitat dels barris i territoris desfavorits a Catalunya

AFEV neix a França en 1991 com un moviment d'educació no formal i amb l'objectiu de ser una contribució ciutadana a les polítiques socials de la ciutat, amb la voluntat de lluitar contra les desigualtats i de crear un vincle entre dues joventuts que no tenen ocasió de trobar-se: els nens/as i joves en dificultat escolar i social i els estudiants universitaris.
A Catalunya, l'acció de AFEV va començar en el 2008 a Barcelona, i en aquests moments col·laborem amb més de 100 voluntaris als territoris de Barcelona, Barberà del Vallès i Santa Coloma.

Actualment, AFEV treballa en 280 barris i ciutats franceses i catalanes posant en contacte anualment a 7.500 estudiants amb 10.000 nens i joves en situació d'exclusió social.

La nostra motivació

Infants de primària (de 6 a 11 anys)

En aquesta etapa es dóna prioritat a l'acompanyament afectiu, al desenvolupament de les capacitats d'adaptació i autonomia, al foment pel gust per l'estudi, la lectura, etc., per a gestar oportunitats i prevenir futurs problemes que, en etapes posteriors, es faran molt més evidents.

Joves de secundària (de 12 a 16 anys)

L'acció s'orienta en el descobriment dels recursos del territori (biblioteca, punts d'informació juvenil, etc.), en l'aprenentatge al voltant de la recerca de recursos i habilitats socials, motivació per l'estudi, ajudar en les dificultats acadèmiques de l’alumne i tractar el seu projecte d'orientació cap a l'ensenyança superior i/o el món professional.

Els nostres èxits

83%

Dels nens i joves milloren a nivel personal i educatiu

74%

Dels joves vol seguir estudiant en acabar l’ESO

99%

De famílies ho valora positivament

91%

De satisfacció del voluntariat

Els motivats

Coneix a les persones que fan possible aquest projecte!

Irene

La Irene té 24 anys i moltes ganes de passar a l’acció per canviar les coses! Apassionada pels viatges, la bona literatura i cantar ben fort sota la dutxa, està encantada d’aterrar aquest any a Barcelona per viure aventures, sempre amb un somriure.

Elsa Cloarec

L’Elsa Cloarec és originària de Grenoble, té 25 anys però viu a Barcelona des de ja fa temps. És una gran optimista, viatgera i apassionada del circ que no perd mai una oportunitat per xerrar i compartir experiències!

Maria

L’energia i la passió són les seves cartes d’identitat. La Maria no té clar quin és el seu lloc al món, però mai s’avorreix! Formada en Periodisme i Humanitats, li interessen les històries personals i les experiències positives; i els infants són una gran font d’ambdues coses. En el seu temps lliure canta i balla!

Thiago/Jakó/Giacche/Jacqies/Jaky

Thiago/Jakó/Giacche/Jacqies/Jaky canvia d’identitat i de nom com els camaleons canvien de pell… No se sap molt bé d’on és, ni ell no ho sap (però, qui ho sap?), però té moltes energies per fer coses ja! Fanàtic del futbol, els esports i els jocs…es creu un nen….i per moltes coses ho és….

Anna

L’Anna ha viscut a diversos llocs a França, i tenia ganes de descobrir Barcelona i la seva xarxa associativa. Li interessa molt l’àmbit de de l’educació i torna a ser nena quan canta cançons de Disney. És molt sociable i crear vincles amb la gent és el que més li motiva de la seva feina.

Laia Bernués

La Laia Bernués és educadora social i fa un munt d’anys que està en el món del voluntariat. Li encanta viatjar, llegir, fer el boig amb els seus fills, fer esport i canviar el món! Com deia el Capità Enciam, els petits canvis són poderosos!

Alba Seguranyes

L’Alba Seguranyes, porta 5 anys treballant a l’entitat com a tècnica de voluntariat i projectes. Sociòloga i mestra de formació treballa amb el convenciment d’aportar un granet de sorra per la transformació social des del món educatiu i artístic. Amb moltes ganes d’obrir noves finestres #enTàndem a la Península Ibèrica i Brasil.

Laura

La Laura és mestra i antropòloga, li encanta el món de l’educació. La fa molt feliç treballar en un projecte on podem canviar la vida de nois, i gaudeix especialment coneixent el voluntariat i acompanyant-lo en el procés d’esdevenir mentors. En el seu temps lliure la trobareu ballant o jugant amb les seves filles.

Justine

Hola! Soc La Justine, tinc 20 anys. Sóc una apassionada del cine i de la literatura. M’encanta viatjar a través de l’univers de manera concreta i a través de la meva pròpia ment. La imaginació és una de les meves qualitats principals! Així que em defineixo com bastant idealista, però amb uns somnis tan increïbles, potser podríem canviar mica en mica el món…

Projectes en curs

EnTàndem és un projecte de mentoria social on un voluntari universitari fa de referent a un nen o jove en situació de dificultat personal o social.
Visita el seu web: www.entandem.org

+

Les universitats no són només llocs d’aprenentatge, també són espais de convivència, aprenentatge i socialització.
Visita la seva web: www.compromisuniversitari.org

+

Les universitats no són només llocs d’aprenentatge, també són espais de convivència, aprenentatge i socialització.
Visita la seva web: www.compromisuniversitari.org

+